Uw woning laten taxeren 

Er zijn allerlei situaties waarvoor een taxatie nodig is. De basis is de marktwaarde. Er kunnen echter aanvullende eisen zijn van een geldverstrekker. Voor de taxateur is het daarom van essentieel belang om bij het verstrekken van de opdracht op de hoogte te zijn van het doel van de taxatie of bureauwaardering. Onze ervaren Register Makelaars en Taxateurs zijn zodoende in staat om een bureauwaardering binnen enkele uren of een taxatierapport binnen enkele werkdagen uit te brengen die aan alle eisen te voldoet.

Taxatie van een appartement

 

In een taxatierapport van een appartement zal de staat van de Vereniging van Eigenaren (VvE) worden onderzocht. Met name wordt er gekeken of de hoogte van het onderhoudsfonds toereikend is voor toekomstig onderhoud en of de VvE op een goede manier bestuurd wordt.

Taxatie van een geschakelde woning

 

Een taxatie van een geschakelde woning, bijvoorbeeld een tussen-, hoek- of twee-onder-één kapwoning gaat onder andere in op de juridische kenmerken van het perceel. Maar ook de bouwkundige staat, bodeminformatie en de sterke en zwakke eigenschappen van de woning. 

Taxatie van een vrijstaande woning

 

Belangrijke aspecten in een taxatierapport van een vrijstaande woning zijn onder andere het afwerkingsniveau van de woning, de omgevingsfactoren (bijvoorbeeld de ligging) , bestemming en gebruiksmogelijkheden en de bouwkundige staat. 

Ik ben Erik Dekker, ik ben Taxerik. Recent opgericht in 2019, maar met meer dan 10 jaar kennis en ervaring in de makelaardij en taxaties. In deze jaren heb ik tal van (nieuwbouw)woningen verkocht, aangekocht, getaxeerd en verhuurd. Hoe gaaf is het vervolgens om dit verder uit te mogen bouwen vanuit mijn eigen bedrijf. En dat nog wel in Ede-Veenendaal en omgeving. Niet alleen het mooiste gebied van Nederland, maar ook de plaats waar ik kennis van de markt en mijn sociale netwerk heb. Van familie tot vrienden, van hardlopen tot de koffiebar en van serviceclub tot maatschappelijk project. U kunt mij hier vinden!

Erik Dekker

RM RT Register Makelaar en Taxateur

Een aantal vragen die ik regelmatig krijg

Wordt het taxatierapport of bureauwaardering ook geaccepteerd voor Nationale hypotheek Garantie?

Jazeker, onze taxatierapporten en bureauwaarderingen voldoen aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering. Onze taxatierapporten worden dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen

Wat is NHG?
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.
Als u een hypotheek afsluit maakt u samen met de hypotheek geldverstrekker afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet meer mogelijk is. U kunt dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit waarmee u in staat wordt gesteld een moeilijke periode te overbruggen zodat u in uw woning kunt blijven wonen. Met NHG krijgt u een korting op de hypotheekrente omdat de geldverstrekker minder risico loopt.
Is Taxerik bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Ja, Taxerik is bekend met de plaatselijke omstandigheden. Dit komt doordat de geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport of bureauwaardering wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en dat de te taxeren woning binnen een straal van 20 kilometer vanaf Veenendaal ligt.

Hoeveel exemplaren van het taxatierapport of bureauwaardering ontvang ik?

U ontvangt van de taxateur het taxatierapport of bureauwaardering in digitale vorm, per e-mail.

Is het tarief van Taxerik inclusief BTW en validatiekosten?

Alle op deze site genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Indien je kiest voor een gevalideerd taxatierapport of bureauwaardering, dan zijn de kosten hiervan eveneens opgenomen in de vermelde prijzen. Kosten van kadastrale recherche en het opvragen van standaardstukken zijn eveneens inbegrepen in de vermelde tarieven. Eventuele kosten van extra milieu- en/of bodemrapporten zullen afzonderlijk in rekening worden gebracht, echter altijd nadat dit met u is overlegd.

Voldoet het taxatierapport of bureauwaardering van Taxerik aan de eisen van de Nederlandse geldverstrekkers?

Door het valideren van het taxatierapport of bureauwaardering door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) accepteren alle Nederlandse geldverstrekkers het rapport of bureauwaardering.

Kan ik nog vragen stellen over mijn taxatieopdracht?

Natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden over de taxatieopdracht zonder kosten. Vragen kunnen telefonisch, per mail of tijdens het opnemen van de woning te stellen. Mochten er aanvullende eisen zijn na het opstellen van het rapport dan zullen er helaas extra kosten in rekening gebracht gaan worden. Uiteraard wordt dit vooraf besproken. Natuurlijk zijn wij bereid kosteloos het rapport toe te lichten en vragen te beantwoorden. 

Betrouwbare taxatie

Taxerik is een onafhankelijk taxatiebureau en niet verbonden aan een makelaar of adviseur. Een eerlijk, transparant en objectief taxatierapport is het resultaat.

Online taxatie of bureauwaardering aanvragen

Nadat u online heeft berekend wat de taxatie of bureauwaardering kost, vraagt u online uw taxatierapport of bureauwaardering aan en ontvangt u een bevestiging van de aanvraag per e-mail.

We maken een afspraak

Bij het uitvoeren van een taxatie maakt de taxateur telefonisch een afspraak met u voor de opname van de woning. Bij een bureauwaardering vindt er geen fysiek opname plaats.

Informatie verzamelen

Wij vragen de benodigde gegevens op, waaronder het Kadastraal bericht en de Kadastrale kaart.

Opname woning

Bij het uitvoeren van een taxatie neemt de taxateur de woning uitvoerig op, inclusief opmeten en fotograferen. Bij een bureauwaardering vindt er geen fysieke opname plaats.

Opstellen taxatierapport of bureauwaardering

De taxateur stelt het taxatierapport of bureauwaardering op waarna het concept ter controle bij het validatieinstituut wordt aangeboden. Na validatie (keuring) voorziet de taxateur het rapport van een digitale handtekening.

Verzending taxatierapport of bureauwaardering

U ontvangt een digitaal getekend exemplaar van het taxatierapport of bureauwaardering  per e-mail.

Facturering

Na het ontvangen van het taxatierapport of bureauwaardering  ontvangt u rechtstreeks de factuur.

Uw taxatie in een paar stappen

Vakbekwaam, duidelijke communicatie, hulpvaardig en snel.

Bernard van Harn

Neem contact met mij op

E: info@taxerik.nl

T: 06 48 70 60 37

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Neem contact met mij op

E: info@taxerik.nl

T: 06 48 70 60 37

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.