Bereken direct wat uw taxatierapport kost

  • € 0,00

Taxerik is hét adres voor jouw onafhankelijke en professionele taxatie.
Bij het verkrijgen van een hypotheek of het verbouwen, verkopen, aankopen of verdelen van jouw woning of appartement help ik je snel en vakkundig aan een gevalideerd taxatierapport. 

Taxatieopdracht indienen bij het NWWI

Verkrijgen hypothecaire financiering

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerend goed ten behoeve van de aanvraag van een hypothecaire geldlening. Aan de hand van het taxatierapport kan de geldgever beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden op basis van het aangekochte object. 
Een taxatierapport geeft belangrijke gegevens van uw eigen huis of het huis dat u heeft gekocht. Veel banken en andere financiële instellingen stellen een taxatierapport verplicht voordat zij een hypotheek verstrekken. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de reële waarde van het huis waar u een financiering (hypotheek) voor vraagt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige vereist

Aankoop beslissing/ verkoopbeslissing
Het daadwerkelijk kopen of verkopen van jouw woning of appartement is een grote stap en vraagt om een goede afweging. Een belangrijk element is de marktwaarde. Een onafhankelijk oordeel, waarbij de hoogte van de marktwaarde niet afhangt om de woning ook daadwerkelijk te mogen verkopen of aankopen, is essentieel om een goede keuze te kunnen maken.
Verbouwing (waarde voor en na verbouw)
Wil je verbeteringen aan de woning uitvoeren, zoals het uitbouwen van de woonkamer, nieuwe keuken of badkamer? Deze verbouwingskosten kan je zelf betalen of meefinancieren in je hypotheek. Door middel van een verbouwingsspecificatie dat een realistische inschatting is van de kosten kan er een marktwaarde na deze verbouwing worden opgenomen in het taxatierapport. Op basis van deze gegevens kan de financiering worden aangevraagd en kan het begrote bedrag worden achtergehouden in een bouwdepot.
Oversluiting hypotheek
Wil je een bestaande hypotheek oversluiten dan zal een geldverstrekker vragen om de actuele marktwaarde van de woning. Vroeger werd er een waardeverklaring opgesteld door een taxateur, echter is dit niet meer toegestaan. Op basis van hoeveel de woning waard is zal de hypotheek gebaseerd worden.
Boedelscheiding
Wanneer bij echtscheiding de woning wordt verkocht of door één van beiden wordt overgenomen, is het aan te raden een taxatie uit te laten voeren door een onafhankelijke taxateur. Op basis hiervan kan er een eerlijke verdeling plaatsvinden.
Marktwaarde in verhuurde staat
Wanneer je een beleggingspand wilt financieren vraagt de geldverstrekker om een ‘marktwaarde in verhuurde staat’. De marktwaarde zal berekend moeten worden aan de hand van de inkomsten (huur), uitgaven (lasten en beheer), rendement en correcties (overdrachtskosten, belasting en onderhoud).

Een andere situatie is wanneer de woning op de waardepeildatum nog bewoond wordt door een huurder. Ook dan zal er een ‘marktwaarde in verhuurde staat’ worden berekend.

Marktwaarde bij een nalatenschap
Een taxatie van de nalatenschap is voor twee redenen belangrijk. Allereerst is het een goede manier om bezittingen eerlijk te verdelen, waaronder de woning.
Daarnaast kan een taxatie nodig zijn om de aangifte voor het successierecht te doen. Over de erfenis moet erfbelasting worden betaald, zodat de waarde van de totale erfenis moet worden vastgesteld. Een taxatie geeft jou inzicht in deze waarde.

Waarom heb je een taxatie-rapport nodig?

Er zijn allerlei situaties waarvoor een taxatie nodig is. De basis is de marktwaarde. Er kunnen echter aanvullende eisen zijn van een geldverstrekker. Voor de taxateur is het daarom van essentieel belang om bij het verstrekken van de opdracht op de hoogte te zijn van het doel van de taxatie. Onze ervaren Register Makelaars en Taxateurs zijn zodoende in staat om binnen enkele werkdagen een rapport uit te brengen die aan alle eisen te voldoet.

Ik ben Erik Dekker, ik ben Taxerik. Recent opgericht in 2019, maar met meer dan 10 jaar kennis en ervaring in de makelaardij en taxaties. In deze jaren heb ik tal van (nieuwbouw)woningen verkocht, aangekocht, getaxeerd en verhuurd. Hoe gaaf is het vervolgens om dit verder uit te mogen bouwen vanuit mijn eigen bedrijf. En dat nog wel in Ede-Veenendaal en omgeving. Niet alleen het mooiste gebied van Nederland, maar ook de plaats waar ik kennis van de markt en mijn sociale netwerk heb. Van familie tot vrienden, van hardlopen tot de koffiebar en van serviceclub tot maatschappelijk project. U kunt mij hier vinden!

Erik Dekker

RM RT Register Makelaar en Taxateur

Taxatie van een appartement

 

In een taxatierapport van een appartement zal de staat van de Vereniging van Eigenaren (VvE) worden onderzocht. Met name wordt er gekeken of de hoogte van het onderhoudsfonds toereikend is voor toekomstig onderhoud en of de VvE op een goede manier bestuurd wordt.

Taxatie van een geschakelde woning

 

Een taxatie van een geschakelde woning, bijvoorbeeld een tussen-, hoek- of twee-onder-één kapwoning gaat onder andere in op de juridische kenmerken van het perceel. Maar ook de bouwkundige staat, bodeminformatie en de sterke en zwakke eigenschappen van de woning. 

Taxatie van een vrijstaande woning

 

Belangrijke aspecten in een taxatierapport van een vrijstaande woning zijn onder andere het afwerkingsniveau van de woning, de omgevingsfactoren (bijvoorbeeld de ligging) , bestemming en gebruiksmogelijkheden en de bouwkundige staat. 

Een aantal vragen die ik regelmatig krijg

Wordt het taxatierapport ook geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie?

Jazeker, onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering. Onze taxatierapporten worden dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen.

Wat is NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.
Als u een hypotheek afsluit maakt u samen met de hypotheek geldverstrekker afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet meer mogelijk is. U kunt dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit waarmee u in staat wordt gesteld een moeilijke periode te overbruggen zodat u in uw woning kunt blijven wonen. Met NHG krijgt u een korting op de hypotheekrente omdat de geldverstrekker minder risico loopt.

Is Taxerik bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Ja, Taxerik is bekend met de plaatselijke omstandigheden. Dit komt doordat de geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en dat de te taxeren woning binnen een straal van 20 kilometer vanaf Veenendaal ligt.

Hoeveel exemplaren van het taxatierapport ontvang ik?

U ontvangt van de taxateur het taxatierapport in digitale vorm, per e-mail.

Is het tarief van Taxerik inclusief BTW en validatiekosten?

Alle op deze site genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Indien je kiest voor een gevalideerd taxatierapport, dan zijn de kosten hiervan eveneens opgenomen in de vermelde prijzen. Kosten van kadastrale recherche en het opvragen van standaardstukken zijn eveneens inbegrepen in de vermelde tarieven. Eventuele kosten van extra milieu- en/of bodemrapporten zullen afzonderlijk in rekening worden gebracht, echter altijd nadat dit met u is overlegd.

Voldoet het taxatierapport van Taxerik aan de eisen van de Nederlands geldverstrekkers?

Taxerik garandeert dat het rapport voldoet aan de eisen van alle in Nederland gevestigde geldverstrekkers.

Door het valideren van het taxatierapport door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) of Taxateurs Unie accepteren alle Nederlandse geldverstrekkers het rapport.

Kan ik nog vragen stellen over mijn taxatieopdracht?

Natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden over de taxatieopdracht zonder kosten. Vragen kunnen telefonisch, per mail of tijdens het opnemen van de woning te stellen. Mochten er aanvullende eisen zijn na het opstellen van het rapport dan zullen er helaas extra kosten in rekening gebracht gaan worden. Uiteraard wordt dit vooraf besproken. Natuurlijk zijn wij bereid kosteloos het rapport toe te lichten en vragen te beantwoorden. 

Betrouwbare taxatie

Taxerik is een onafhankelijk taxatiebureau en niet verbonden aan een makelaar of adviseur. Een eerlijk, transparant en objectief taxatierapport is het resultaat.

Online taxatie aanvragen

Nadat u online heeft berekend wat de taxatie kost, vraagt u online uw taxatierapport aan en ontvangt u een bevestiging van de aanvraag per e-mail.

We maken een afspraak

De taxateur maakt telefonisch een afspraak met u voor de opname van de woning.

Informatie verzamelen

Wij vragen de benodigde gegevens op, waaronder het Kadastraal bericht en de Kadastrale kaart.

Opname woning

De taxateur neemt de woning uitvoerig op, inclusief opmeten en fotograferen.

Opstellen taxatierapport

De taxateur stelt het taxatierapport op waarna het concept van het taxatierapport ter controle bij het validatieinstituut wordt aangeboden. Na validatie (keuring) voorziet de taxateur het rapport van een digitale handtekening.

Verzending taxatierapport

U ontvangt een digitaal getekend exemplaar van het taxatierapport per e-mail.

Facturering

Na het ontvangen van het taxatierapport ontvangt u rechtstreeks de factuur.

Uw taxatie in een paar stappen

Vakbekwaam, duidelijke communicatie, hulpvaardig en snel.

Bernard van Harn

Neem contact met mij op

E: info@taxerik.nl

T: 06 48 70 60 37

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Neem contact met mij op

E: info@taxerik.nl

T: 06 48 70 60 37

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.